Četvrtak, 20 Siječanj 2022
slika7.png
 
Naslovnica arrow Intervencije arrow Provjera interventne spremnosti

O nama
Vodstvo
Članovi
Povijest
Oprema
Vatrogasni dom
Natjecateljske ekipe
Rezultati s natjecanja
Preventiva
Što je preventiva
Naše aktivnosti u preventivi
Preventivno dežurstvo
Hidrantska mreža u selu
Poziv u pomoć - upute
U slučaju požara - upute
Tko je Online
zovite93
znakovi-baner
Provjera interventne spremnosti
Srijeda, 22 Srpanj 2009
provjera Zvuk vatrogasne sirene 22. srpnja na Dan Općine Gornji Kneginec točno u 19:12 sati uzbunio je mještane, ali i same vatrogasce, s obzirom da već dugo nismo imali intervencije, no brzo smo se snašli i došli na mjesto događaja. Dojava je bila za požar otvorenog prostora na lokaciji Varaždinbreg, Mali Vrh 491 – požar suhe trave...


Vatrogasna postrojba Donji Kneginec izašla je na intervenciju svojim jedinim vozilom – kombi VW Transporter (8+1 sjedalo) – opremljenim hidrantskim nastvakom, tlačnim cijevima, te naprtnjačama i vatrogasnim metlanicama.

Ubrzo po dolasku, od glavnog vatrogasnog zapovjednika Maria Grabar, saznali smo da se radi samo o javnoj vježbi tzv. provjeri interventne spremnosti vatrogasnih postrojbi Vatrogasne zajednice općine Gornji Kneginec. Tom prilikom zapovjednik je kontrolirao koje će se sve postrojbe odazvati na intervenciju, za koliko minuta će stići, s koliko vatrogasaca, te da li oni zadovoljavaju uvjete i jesu li prikladno obučeni.

Za DVD Donji Kneginec utvrđeno je da je postrojba stigla na mjesto događaja ispod obveznih 15 minuta, konkretno za devet (9) minuta, s ukupno pet (5) vatrogasaca koji zadovoljavaju uvjete i prikladno su obučeni.

Na mjesto događaja redom su inače pristizale sljedeće postrojbe iz naše općine: DVD Kneginec Gornji, DVD Donji Kneginec, DVD Lužan Biškupečki i DVD Varaždinbreg.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Subota, 17 Listopad 2009 )
 

Top!