Subota, 04 Veljača 2023
slika1.png
 
Naslovnica arrow Hidrantska mreža u selu

O nama
Vodstvo
Članovi
Povijest
Oprema
Vatrogasni dom
Natjecateljske ekipe
Rezultati s natjecanja
Preventiva
Što je preventiva
Naše aktivnosti u preventivi
Preventivno dežurstvo
Hidrantska mreža u selu
Poziv u pomoć - upute
U slučaju požara - upute
Tko je Online
zovite93
znakovi-baner
Hidrantska mreža donji kneginec
Pregled hidrantske mreže i otklanjanje eventualnih nepravilnosti primarna je preventivna aktivnost, budući da su hidranti vatrogascima od neprocjenjive važnosti pri svakoj požarnoj intervenciji, kao prvi izvor vode (osnovno sredstvo za gašenje). U trenucima požara svaka minuta je važna stoga neispravni ili nedostupni hidranti mogu spriječiti vatrogasce da uspješno i pravovremeno izvrše intervenciju gašenja.

Svake godine pregledavamo ispravnost hidrantske mreže u Donjem Knegincu, kao i ostalih izvora vode. Rezultat posljednjeg pregleda (2009.) dao je sljedeće rezultate - ukupno 37 hidranata:

Vrsta izvora vode
Ispravno
Neispravno
Ukupno
Nadzemni hidranti
15
8
23
Podzemni hidranti
13
1
14
Javni bunari
7
0
7
Prirodna crpilišta vode
2
0
2

Na slikama - skice hidrantske mreže s točnim položajem hidranta po ulicama:

skica skica

Upute građanima:
ukoliko se neki od hidranata nalazi u blizini, ili ispred vaše kuće, održavajte ga uvijek urednim i čistim te lako vidljivim i dostupnim. To se posebno odnosi na podzemne hidrante koje nemojte nikada zatrpavati zemljom. To vam je u interesu jer će u slučaju požara vama prvo zatrebati i mogao bi imati odlučujuću ulogu u spašavanju vaše imovine. Ako sami primijetite oštećenja ili neispravnost, javite nam na naše brojeve mobitela u rubrici Kontakt , ili sami nazovite Varkom d.d. na 042-262-262 (dežurna služba za prijavu kvarova).
 

Top!