Četvrtak, 23 Oľujak 2023
slika1.png
 
Naslovnica arrow Intervencije arrow Požar kuće na Banjšćini

O nama
Vodstvo
Članovi
Povijest
Oprema
Vatrogasni dom
Natjecateljske ekipe
Rezultati s natjecanja
Preventiva
Što je preventiva
Naše aktivnosti u preventivi
Preventivno dežurstvo
Hidrantska mreža u selu
Poziv u pomoć - upute
U slučaju požara - upute
Tko je Online
zovite93
znakovi-baner
Požar kuće na Banjšćini
Utorak, 22 Prosinac 2009
banjscina U utorak, 22. prosinca došlo je do požara na gornjem katu obiteljske kuće u vlasništvu 39-godišnjaka, u Varaždin Bregu, Banjšćina 270. Brzim izlaskom na intervenciju prvi na mjesto događaja stiže DVD Kneginec Gornji, a par minuta kasnije i DVD Donji Kneginec. Nakon njih stigla je i Javna vatrogasna postrojba iz Varaždina...

DVD Kneginec Gornji pogasio je požar vanjskom navalom čime je spriječeno širenje požara kroz prozor na krovište, a unutarnjom navalom spriječeno je širenje vatre na ostatak kuće. DVD Donji Kneginec na intervenciju je stigao u 16:58 sati sa četiri vatrogasca te uz JVP Varaždin pomogao u intervenciji. Nakon ugašenog požara stigao je DVD Varaždinbreg koji je ostao dežurati na mjestu požarišta do dolaska ekipe za očevid.

U trenutku razbuktavanja vatre na gornjem katu, obitelj Levatić nalazila se u prizemlju, a požar se rasplamsao kada je jedno do djece otvorilo vrata i pustilo svježeg zraka. Vatra je planula u hodniku, gdje se nalazi peć na kruta goriva, a plamen se ubrzo proširio na drva za ogrjev, krevet te potom i na ostale gorive dijelove namještaja. U požaru je u potpunosti izgorio hodnik gornjeg djela kuće te je došlo do nagorijevanja susjedne prostorije.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Petak, 25 Prosinac 2009 )
 

Top!