Subota, 04 Veljača 2023
slika7.png
 
Naslovnica arrow Naše aktivnosti u preventivi

O nama
Vodstvo
Članovi
Povijest
Oprema
Vatrogasni dom
Natjecateljske ekipe
Rezultati s natjecanja
Preventiva
Što je preventiva
Naše aktivnosti u preventivi
Preventivno dežurstvo
Hidrantska mreža u selu
Poziv u pomoć - upute
U slučaju požara - upute
Tko je Online
zovite93
znakovi-baner
NAŠE AKTIVNOSTI U PREVENTIVI
letak U okviru zaštite od požara vatrogasna preventiva jedna je od važnih zadaća koju provode članovi DVD-a Donji Kneginec. U tu svrhu svake se godine obavlja:
redoviti pregled ispravnosti hidrantske mreže
mještanima se dijele promotivni letci s preventivnim porukama (oko 200 kom)
u vrijeme Božića mještanima dijelimo vatrogasne kalendare (oko 200 kom). Njihova važnost u preventivi proizlazi iz toga što između ostalog na svakom listu prikazuju razne preventivne poruke i savjete građanima za sprječavanje nastanka požara.

Pregled hidrantske mreže i otklanjanje eventualnih nepravilnosti primarna je preventivna aktivnost, budući da su nam hidranti, kao izvor vode (osnovno sredstvo za gašenje), od neprocjenjive važnosti pri svakoj požarnoj intervenciji. Ova aktivnost uz podjelu letaka svake se godine tradicionalno provodi tokom manifestacije "Svibanj – mjesec zaštite od požara". Pri tom obavljamo detaljni pregled svakog pojedinog hidranta te oklanjamo nepravilnosti koliko je u našoj moći. Tom prilikom izrađuje se i zapisnik o ispravnosti/neispravnosti te se isti prosljeđuje nadležnoj komunalnoj tvrtki "Varkom" da otkloni uočene kvarove i nedostatke.

mi-preventivaOd ostalih aktivnosti u sklopu preventive tokom mjeseca Svibnja održavaju se manifestacije kojima se skreće pozornost na vatrogastvo,a samim time i na preventivu. Ovdje valja spomenuti obilježavanje dana zaštitnika vatrogasaca Sv. Florijana, gdje uz sve članice VZO Gornji Kneginec sudjelujemo u svečanom mimohodu i svetoj misi u Turčinu. Osim toga u župnoj crkvi učestvujemo na svetoj misi i procesiji za blagdan Tijelova, kao i u organiziranom hodočašću vatrogasaca na Mariju Bistricu – što je vrlo praktično za duhovnu obnovu prije početka ljetne požarne sezone.

 

Top!