Subota, 04 Veljača 2023
slika5.png
 
Naslovnica arrow Preventivno dežurstvo

O nama
Vodstvo
Članovi
Povijest
Oprema
Vatrogasni dom
Natjecateljske ekipe
Rezultati s natjecanja
Preventiva
Što je preventiva
Naše aktivnosti u preventivi
Preventivno dežurstvo
Hidrantska mreža u selu
Poziv u pomoć - upute
U slučaju požara - upute
Tko je Online
zovite93
znakovi-baner
ANGAŽIRAJTE PREVENTIVNO DEŽURSTVO
suma Prema statistikama najčešći oblici požara su oni na otvorenom (požari raslinja), a obično nastaju zbog nepravilnog postupanja građana i njihove nepažnje. Pod požarima raslinja podrazumijevamo sve vrste požara na otvorenom kao što su šumski požari, požari žitarica, suhe trave, makije itd. Opasnost od požara posebno je velika u rano proljeće (u kontinentalnom dijelu Hrvatske), kao i ljeti i u jesen nakon dugih suša (u priobalju).

U našem kraju požari na otvorenom obično nastaju u proljeće uslijed velikih proljetnih spaljivanja korova, nakon čišćenja okućnica i vikendica, kada vatra građanima vrlo često izmakne kontroli. Postoji niz savjeta kako sigurno obavljati spaljivanje korova, a najvažnija smjernica u tome je zakonom propisana obveza da u slučaju spaljivanja velikih površina obavezno kontaktirate najbliže Vatrogasno društvo radi angažiranja preventivnog dežurstva. Ova usluga je besplatna, spada u vatrogasnu preventivu i nikada se nemojte ustručavati koristiti ju - jer "bolje je spriječiti nego liječiti".

Dakle, u slučaju spaljivanja velikih površina na otvorenom možete nas kontaktirati na broj 93 (tražite da vas spoje s nekim iz DVD-a Donji Kneginec), ili nas zovite direktno na brojeve mobitela izvršnih članova DVD-a Donji Kneginec. Stojimo Vam na usluzi i za razne druge oblike pomoći, ili stručne savjete...

Brojeve mobitela naših članova nađite u rubrici Kontakt, odnosno klikom na ovaj link

 

Top!