Četvrtak, 23 Oľujak 2023
slika4.png
 
Naslovnica arrow Intervencije arrow Požar na otvorenom - Banjšćina

O nama
Vodstvo
Članovi
Povijest
Oprema
Vatrogasni dom
Natjecateljske ekipe
Rezultati s natjecanja
Preventiva
Što je preventiva
Naše aktivnosti u preventivi
Preventivno dežurstvo
Hidrantska mreža u selu
Poziv u pomoć - upute
U slučaju požara - upute
Tko je Online
zovite93
znakovi-baner
Požar na otvorenom - Banjšćina
Ponedjeljak, 29 Oľujak 2010
banjscina U ponedjeljak 29.03.2010. godine u popodnevnim satima došlo je do požara na otvorenom prostoru na području općine Gornji Kneginec u naselju Varaždinbreg, blizu kućnog broja Banjšćina 27. Na intervenciju su izašli pripadnici vatrogasnih postrojbi DVD-a Kneginec Donji i Kneginec Gornji, a brzim dolaskom spriječili su daljnje širenje vatre...

Po dojavi o požaru (13:58h) postrojba DVD-a Donji Kneginec svojim kombi vozilom i pet vatrogasaca prva dolazi na mjesto događaja u 14:04h, a minutu iza njih stižu članovi DVD-a Kneginec Gornji s navalnim vozilom. Zajedničkim snagama koristeći metlanice i naprtnjače zaustavljeno je širenje vatre koja se rasplamsala po suhoj travi i niskom raslinju. Tako je spriječeno širenje vatre prema okolnim kućama i dvorištima, kao i na ostatak prostora.

banjscina Požar na sreću nije prouzročio štetu, no ovim putem ponovno apeliramo na građane da se drže strogih pravila u vezi spaljivanja na otvorenom. Nemojte paliti za vrijeme jakog vjetra, osigurajte se s dovoljno priručnih sredstava (metle, kante s vodom ili pijeskom, lopate), ne paliti blizu šuma, objekata ili drugih okolnih zapaljivih tvari. U slučaju spaljivanja većih površina, pozovite DVD radi preventivnog dežurstva. Pozivom na broj 93 najlakše možete saznati brojeve telefona i stupiti u kontakt s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom na vašem području.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Srijeda, 31 Oľujak 2010 )
 

Top!