Četvrtak, 23 Oľujak 2023
slika4.png
 
Naslovnica arrow Intervencije arrow Sudjelovali na Javnoj vježbi

O nama
Vodstvo
Članovi
Povijest
Oprema
Vatrogasni dom
Natjecateljske ekipe
Rezultati s natjecanja
Preventiva
Što je preventiva
Naše aktivnosti u preventivi
Preventivno dežurstvo
Hidrantska mreža u selu
Poziv u pomoć - upute
U slučaju požara - upute
Tko je Online
zovite93
znakovi-baner
Sudjelovali na Javnoj vježbi
Nedjelja, 23 Svibanj 2010
javna Istoga dana 23.05. nakon jutarnje intervencije za popodne u 17.00 sati bila je dogovorena Javna pokazna vježba kod zgrade Knekoma u Gornjem Knegincu, na kojoj su sudjelovale vatrogasne postrojbe DVD-a Kneginec Gornji i Donji, te Varaždinbreg. Cilj vježbe: provjeriti koordiniranost postrojbi, te građanima pokazati spretnost i trenutačnu spremnost.

U vježbi je sudjelovalo 29 operativnih vatrogasaca (iz 3 DVD-a) sa dva navalna vozila i jednim kombi vozilom. Pretpostavka je bila da je došlo do požara uredskih prostorija na prvom katu objekta zgrade te se požar prenio na krov zgrade Knekoma i spremnika goriva ulja za loženje izvan zgrade na trgu Hrvatskih branitelja bb, u Knegincu Gornjem.

Prvi na mjesto događaja dolazi središnji DVD Kneginec Gornji sa navalnim vozilom, gdje je jedna grupa izvršila pretraživanje unutrašnjosti objekta za unesrećenim osobama, a kasnije pristupa gašenju požara sa unutarnjom navalom uz upotrebu izolacionih aparata za zaštitu dišnih organa s jednim C mlazom.

javnaPo dolasku DVD Donji Kneginec je s jednom grupom pristupio spašavanju unesrećenih osoba uz upotrebu izolacionih aparata za zaštitu dišnih organa te ih uz pomoć nosila prenio u sanitet. Inače, DVD D.Kneginec je u vježbi sudjelovao sa ukupno 9 vatrogasaca.

Treća miješana grupa operativnih vatrogasaca DVD-a Kneginec Gornji i DVD-a Donji Kneginec izvršila je gašenje požara krovišta zgrade sa jednim C mlazom, uz uporabu ljestve vezane s četiri radna užeta.

Po dolasku DVD Varaždinbreg s jednom grupom obavlja gašenje prostorije zgrade na katu, primjenom vanjske navale sa uporabom ljestve s jednim C mlazom, dok je druga grupa vršila opskrbu vode navalnih vozila iz nadzemnog hidranta.

javna Zbog proširenja požara iz objekta zgrade na spremnik goriva ulja za loženje izvan objekta sedma grupa pristupila je gašenju zapaljive tekućine spremnika sa srednje teškom pjenom uz upotrebu izolacionih aparata za zaštitu dišnih organa s jednim D mlazom.

 

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Subota, 19 Lipanj 2010 )
 

Top!