Četvrtak, 23 Oľujak 2023
slika2.png
 
Naslovnica arrow Natjecanja arrow 1. nastup na Državnom natjecanju RH

O nama
Vodstvo
Članovi
Povijest
Oprema
Vatrogasni dom
Natjecateljske ekipe
Rezultati s natjecanja
Preventiva
Što je preventiva
Naše aktivnosti u preventivi
Preventivno dežurstvo
Hidrantska mreža u selu
Poziv u pomoć - upute
U slučaju požara - upute
Tko je Online
zovite93
znakovi-baner
1. nastup na Državnom natjecanju RH
Subota, 29 Rujan 2012
drzavno Muška A ekipa-1 nastupila je na VI. državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske u Zadru 29. rujna. Ovaj događaj važniji je tim više što je to bilo prvo pojavljivanje DVD-a Donji Kneginec na državnim natjecanjima u svojoj 72 godine dugoj povijesti. Samo natjecanje održano je na sportskom centru Višnjik, gdje je u 7 kategorija nastupila ukupno 241 natjecateljska ekipa što je ukupno 2410 natjecatelja na jednom mjestu. Samo pojaviti se u tom društvu najboljih hrvatskih vatrogasaca bila je posebna čast i neopisiv osjećaj.

No, počevši od samih kvalifikacija pa do završnih priprema cijeli proces pratila je „neizvjesnost“ i put nije bio nimalo lak. Fantastičan rezultat s prošlogodišnjeg županijskog natjecanja trebao je značiti siguran prolaz kroz dodatne kvalifikacije, no dugo vremena visio je upitnik zahvaljujući „vijećanju“ HVZ-a koji se dugo nije mogao odlučiti koji kriterij će odlučivati o plasmanu. Nakon prolaska kao 3. od osam dodatnih ekipa iz cijele Hrvatske, sljedeća nevolja bila je lom ruke ključnog člana ekipe što je na mjesec dana zaustavilo pripreme. Ostale poteškoće svodile su se na ponekad teško sastajanje članova zbog poslovnih obaveza, a najveća neizvjesnost zadnja tri tjedna pa sve do zadnja dva dana prije polaska je bila što se nije znalo hoće li se jedan važan član ekipe moći vratiti s terenskog posla. Stoga je paralelno pripremana i adekvatna zamjena, koja na sreću nije trebala.

Kao dodatni teret svemu u posljednji tren (2 dana prjie natjecanja) organizatori natjecanja donose odluku da će zapovijed za početak vježbe biti preko razglasa, a vrijeme će se mjeriti elektronski tako da članovi pritiskom na tipkalo zaustavljaju štopericu. Tijekom godine ekipa nije nikad tako vježbala. Na sreću članovi ekipe zadržali su mirnoću te iz svega toga uspjeli izvući maksimalni mogući rezultat i za prvi puta može se reći odličan. Vježbu spajanja vatrogasne opreme izveli su za 35 sekundi bez greške, a štafetnu utrku na 400 metara s dvije prepreke (greda 6m i zid 1.50m) za 58 sekundi. U konačnici to je bilo dovoljno za 15. mjesto od ukupno 64 ekipe u seniorskoj muškoj A kategoriji koja je u Hrvatskoj najbrojnija te ima najjaču konkurenciju. Uzevši u obzir da u Hrvatskoj djeluje oko 1.800 DVD-ova, samo pojavljivanje na državnom natjecanju već je bio veliki uspjeh.

Nakon cjelogodišnjih priprema, truda, odricanja, te svih poteškoća u konačnici dečki su se vratili kući sretni i zadovoljni jer su proveli tri prekrasna dana u Zadru te na najbolji mogući način predstavljali naš Donji Kneginec, Općinu i Varaždinsku županiju. Od 7 varaždinskih ekipa u toj kategoriji po uspjehu su bili 3. ekipa. Moglo je možda i mrvicu bolje, ali isto tako u toj brzini moguća je i greška koja može baciti daleko u poretku.

Ovim putem DVD Donji Kneginec se zahvaljuje svim sponzorima koji su na bilo koji način pomogli sudjelovanje na državnom natjecanju, a to su: TTI d.o.o. servis i prodaja DAF, Proton d.o.o., Šilec d.o.o. benzinska postaja, Klesarstvo Habdija, Knekom d.o.o., Furjan Ekonomik d.o.o., Mirano d.o.o. i Trgovina Lexi 2.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Subota, 29 Prosinac 2012 )
 

Top!