Četvrtak, 20 Siječanj 2022
slika8.png
 
Naslovnica arrow Natjecanja arrow Gornji Kučan i Sveti Đurđ

O nama
Vodstvo
Članovi
Povijest
Oprema
Vatrogasni dom
Natjecateljske ekipe
Rezultati s natjecanja
Preventiva
Što je preventiva
Naše aktivnosti u preventivi
Preventivno dežurstvo
Hidrantska mreža u selu
Poziv u pomoć - upute
U slučaju požara - upute
Tko je Online
zovite93
znakovi-baner
Gornji Kučan i Sveti Đurđ
Nedjelja, 12 Srpanj 2009
kucan U subotu 11.07.2009. zaputili smo se natjecanje 10. kup Gornjeg Kučana, na igralištu NK Udarnik, kamo smo stigli odmah početak natjecanja. Nastupili smo ubrzo oko 15 sati, jer se nekolicini članova žurilo zbog njihovih daljnjih obaveza. Sutradan 12.07. otišli smo i na "Dravski kup" u Sveti Đurđ, gdje je izostao rezultat, ali smo se dobro zabavili.


Na Kupu Gornjeg Kučana svi uvjeti na stazi su bili odlični: vrijeme, teren, oprema što je za svaku pohvalu domaćinu. Odmah u prvoj vježbi smo krenuli vrlo dobro i štoperica je pokazala super vrijeme od 37.90 sek, što u zadnje vrijeme nekako najčešće radimo. S obzirom da ta prva vježba nije bila idealna, mislili smo to još popraviti u drugoj, ali nije uspjelo zbog sitnih komplikacija. Kada su sve ekipe završile sa svojim vježbama, pri proglašenju rezultata smo saznali da imamo 5. mjesto (odmah iza Gornjeg Kneginca na 4.) od ukupno 21 muške ekipe.

Time je prvi dio natjecanja za nas završio, pa smo čekali na onaj drugi dio, tzv. Superkup koji se ovdje u Kučanu sada održava već drugu godinu zaredom (rezultati ovog djela su neovisni od onog prvog - ali na temelju rezultata 1. djela se određuje koje ekipe će sudjelovati u superkupu). U Superkup ulazi prvih osam ekipa s najboljim vremenima, i natječu se dva po dva para na ispadanje, sve do finala i konačnog pobjednika.

U prvom dvoboju (četvrtfinale) protiv DVD-a Presečno Visočko, uvjerljivo smo prošli s boljim vremenom od 35.60 sek, a tim vremenom ujedno smo postavili novi osobni rekord na natjecanjima (prethodni nam je bio na 37 sekundi).

U drugom dvoboju (polufinale) protiv DVD-a Hrženice, također smo bili odlični u spajanju usisa, bili vrlo izjednačeni s Hrženicom, no pri kretanju za završni 2. mlaz vodnom 1 se otkopčala cijev i tu su sve šanse za prolazak u finale propale (odmah je bilo sporije vrijeme i još zaradili grešku od 5 sek). Tako je Hrženica prošla u finale. Pobjednik Superkupa je bio DVD Biškupec, koji je u finalu pobijedio DVD Hrženicu.

Iako nismo osvojili pehar, sve u svemu smo bili zadovoljni zato jer smo u sve četiri vježbe kolko smo ih toga dana odradili, bili vrlo brzi i konkurentni.

Idući dan, 12.07.2009. teško smo se uopće skupili i na natjecanje Dravski kup 2009. u Svetom Đurđu stigli već pred kraj. Pa je to sve skupa s umorom od prethodnog dana vjerojatno ostavilo traga i zato smo tu ostvarili dosta lošiji rezultat. Obje vježbe smo napravili u identičnom vremenu od 43 sekunde, ali u obje smo malo zabrljali. Bolja od dvije vježbe je bila ona 2. i to plus greške od 15 sek. Sve skupa to nam je donijelo konačno 8. mjesto od ukupno 16 muških ekipa.

No unatoč razočaravajućem nastupu u prvom dijelu natjecanja i ovdje je uslijedio drugi dio, ali pod nazivom "Svi znaju sve", gdje nam rezultat nije bio važan, ali smo se zato dobro zabavili. Naime, ovdje se prije početka izvođenja vježbe iz šešira izvlači koju ulogu će raditi svaki član. A naravno, obično svaki član zna raditi samo svoju ulogu i nijednu drugu. Stoga je naša vježba u izpremiješanom sastavu bila živa "komedija", kao i kod ostalih ekipa, što je izazvalo salve smijeha nas samih i svih gledatelja sa strane :)) Od osam ekipa u ovoj disciplini zauzeli smo 6. mjesto.

Snimku smiješne vježbe u disciplini "Svi znaju sve" pogledajte u našoj Videogaleriji , odnosno na linku ovdje .

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Subota, 17 Listopad 2009 )
 

Top!