Četvrtak, 23 Oľujak 2023
slika6.png
 
Naslovnica arrow Natjecanja arrow U samom vrhu Varaždinske županije

O nama
Vodstvo
Članovi
Povijest
Oprema
Vatrogasni dom
Natjecateljske ekipe
Rezultati s natjecanja
Preventiva
Što je preventiva
Naše aktivnosti u preventivi
Preventivno dežurstvo
Hidrantska mreža u selu
Poziv u pomoć - upute
U slučaju požara - upute
Tko je Online
zovite93
znakovi-baner
U samom vrhu Varaždinske županije
Nedjelja, 11 Rujan 2011
zupanijsko Najznačajniji događaj ove godine za sva vatrogasna društva, pa tako i za naš DVD svakako je bilo županijsko natjecanje pod nazivom "5. Natjecanje vatrogasaca i 9. Natjecanje vatrogasne mladeži Varaždinske županije", koje je uslijedilo netom nakon naporne ljetne natjecateljske sezone. Manifestacija je održana u nedjelju 11. rujna 2011. godine u Varaždinu na stadionu "Sloboda", uz rekordan odaziv natjecateljskih odjeljenja, a samim time i broja nazočnih vatrogasaca...

Županijsko natjecanje vatrogasaca održava se svake četvrte godine kao izlučno natjecanje na kojem se određuju predstavnici koji će Varaždinsku županiju predstavljati na nadolazećem državnom natjecanju HVZ-a. Ove godine nastupilo je ukupno 181 vatrogasno odjeljenje (po 10 članova u svakom odjeljenju), što uz voditelje ekipa te sudačko i tehničko osoblje čini oko 2.100 sudionika. Ovo je bio rekordni odaziv natjecatelja u odnosu na protekla županijska natjecanja. Odjeljenja su inače svrstana u više kategorija: djeca 6 do 12 godina (muška i ženska), mladež 12-16 godina (muška i ženska), seniori A - do 30 godina (muški i ženski), seniori B - iznad 30 godina (muški i ženski).

DVD Donji Kneginec nastupio je sa jednim natjecateljskim odjeljenjem i to u najpopularnijoj tj. najmasovnijoj kategoriji "MUŠKI A" s najviše ekipa, koja bi se još mogla opisati kao i najatraktvnija (po brzini vježbe oko 30 sek) te s vrlo jakom konkurencijom u kojoj se nije lako probiti do prvih mjesta. Na natjecanju su se izvodile dvije suhe vježbe s VMŠ (vatrogasnom motornom štrcaljkom) odnosno postavljanje usisnog voda i tlačnih cijevi za gašenje požara s dva mlaza vode (u obzir se uzima bolje izvedena vježba), a nakon toga i štafetna utrka na atletskoj stazi od 400 metara s preprekama (greda dužine 6m i zid visine 1.50m).

Zahvaljujući požrtvovnom treniranju te odrađenih 12 natjecanja tokom ljeta naša ekipa ostvarila je i visok rezultat na županijskom natjecanju te time postavila novi vlastiti rekord DVD-a Donji Kneginec i uvrstila se u sam vrh Varaždinske županije u kategoriji "MUŠKI A". U konkurenciji ukupno 45 ekipa iz cijele županije pobjedu su odnijeli pripadnici DVD-a Biškupec, ispred DVD-a Novi Marof i DVD-a Kneginec Gornji. DVD-u Donji Kneginec pripalo je nezahvalno 4. mjesto, no unatoč što samo prve tri ekipe idu direktno na državno i ovo je sjajan rezultat, što potvrđuje da se mukotrpan rad i zalaganje članova ekipe kroz proteklih pet godina isplatio. I dakako, još postoji šansa da u sustavu dodatnih kvalifikacija i ovaj plasman s obzirom na brzinu izvedene vježbe bude dostatan za plasman na državno natjecanje  - no to će se znati tek na proljeće kada završe sva županijska natjecanja u cijeloj Hrvatskoj.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Ponedjeljak, 19 Rujan 2011 )
 

Top!