Subota, 04 Veljača 2023
slika8.png
 
Naslovnica arrow Općenito arrow Državno natjecanje u Splitu

O nama
Vodstvo
Članovi
Povijest
Oprema
Vatrogasni dom
Natjecateljske ekipe
Rezultati s natjecanja
Preventiva
Što je preventiva
Naše aktivnosti u preventivi
Preventivno dežurstvo
Hidrantska mreža u selu
Poziv u pomoć - upute
U slučaju požara - upute
Tko je Online
zovite93
znakovi-baner
Državno natjecanje u Splitu
Subota, 04 Listopad 2008
drzavno U subotu je došlo i to toliko iščekivano Državno natjecanje vatrogasaca u Splitu, koje je prema programu trajalo od 03. do 05. listopada ove godine. Samo natjecanje održalo se u subotu 04.10. na Poljudu na stadionu nogometnog kluba Hajduk. Toga dana uspjela je jednim autobusom stići navijačka skupina vatrogasaca iz Kneginca među kojima smo bili i mi iz Donjeg Kneginca, a sve s ciljem da bodrimo svoju jedinu ekipu iz naše VZO koja nas predstavlja na državnom – žene B DVD-a Varaždinbreg, te da pogledamo sraz najboljih ekipa u Hrvatskoj.

Krenuli smo oko dva sata u noći, a u subotu ujutro u 09:00 sati već smo bili na Hajdukovom stadionu, taman da vidimo sve ispočetka. Cijelim putem nas je prala kiša, koja je pred jutro prestala, i taman počela natrag u Splitu, kad smo izašli iz autobusa prema stadionu ... grrrr. Nama se nije sviđala kiša, a mogu misliti kako je bilo samim natjecateljima u to prohladno, tmurno, vjetrovito i mokro jutro. No u svakom zlu ima nečeg dobra, pa tako i ovdje, gdje je kiša natjerala organizatore da uklone prepreke za štafetu što je bilo gromoglasno i veselo pozdravljeno drzavno od kompletnog stadiona – što je dakle značilo lakši posao u štafeti. No unatoč lošim uvjetima, ekipe se nisu dale smesti i redom izvodile kvalitetne vježbe ko da rade po suhom. Naša ženska B ekipa DVD-a Varaždinbreg nastupila je oko 11 sati na stazi 10, i jako su dobro izgledale na stazi, dobar usis i sve, no u navali su malo pokvarile i glupe greške od 30 sekundi su nažalost upropastile bolji plasman. Nije to bila ekipa za prva mjesta, ali prema godinama i kvaliteti trebale su bez problema ući u skupinu za zlatnu medalju, no nažalost to nije uspjelo. Ali sve u svemu i ovo je veliki uspjeh što su se uopće pojavile na ovakvom velikom natjecanju (čak nisu ni bile kompletne, u zadnji čas je zamijenjena V1), jer ipak su to već mame i bake, i u današnje vrijeme je teško uopće okupiti ovakvu ekipu, a kamoli s njima i vježbati i imati dobre rezultate. I tako smo se još neko vrijeme zadržali gledajući ostale ekipe kako vježbaju.

 drzavno Nakon toga zaputili smo se u trogirsko područje u hotel Medena, gdje su bile smještene vatrogasne ekipe, i tamo posjetili našu žensku B ekipu, te napravili zajedničko druženje uz roštilj, te šetnju uz plažu. U međuvremenu tamo sam sreo i Mladena iz Oštarija, kratko popričali i poželio im puno sreće jer su upravo krenuli prema stadionu na svoj nastup.

Povratak je uslijedio oko 17:30h, sve bilo ok po autoputu sve do Maslenice, kada smo morali zbog bure na staru cestu i tako do Karlovca. Naravno kad smo već bili tu, morali smo se zaustaviti i kod poznatog restorana Macole, gdje smo nešto popili i prigrizli.

Eto to je bio jedan lijepi izlet, istina trajao je malo prekratko, više smo bili na putu, nego u Splitu ... hehe ... no nema veze, bilo je dobro u svakom slučaju. A kad smo bili još na stadionu stalno mi se vrtilo po glavi naše županijsko prošle godine i onakav nemogući peh, da tog nije bilo i moja A ekipa mogla se natjecati na Državnom – to mislim da još dugo neću moći zaboraviti.

Osvrt na rezultate – putnici za Češku većinom sve očekivano i zasluženo. Kod muških A šteta za Našice kojima je nedostajala mrvica, dok su Biškupec i Donja Gračenica prelako otpali. I da ... ne znam gdje su zapeli još naši Varaždinci DVD Novi Marof i Gornji Kučan, šteta. Kod žena A činilo mi se da će Staro Čiče ipak na put za Češku, a velika šteta što idu samo dvije ekipe, a jako dobro što su sve tri varaždinske ekipe u prvih 10. Muški B sve ok, ali žalim za naše Varaždince kojima također falila mrvica. Žene B – puna šaka brade, jedina ekipa iz naše županije – DVD Biškupec, ali su ove godine i stvarno bile najbolje. Profesionalci B – e tu opet ne mogu prežaliti što su naši dečki iz JVP Varaždin imali tu greškicu od 10 sek, a bili su najbolji – i to ti je neka sreća.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 18 Listopad 2009 )
 

Top!