Četvrtak, 19 Svibanj 2022
slika2.png
 
Naslovnica arrow Općenito arrow Izborna sjednica Skupštine

O nama
Vodstvo
Članovi
Povijest
Oprema
Vatrogasni dom
Natjecateljske ekipe
Rezultati s natjecanja
Preventiva
Što je preventiva
Naše aktivnosti u preventivi
Preventivno dežurstvo
Hidrantska mreža u selu
Poziv u pomoć - upute
U slučaju požara - upute
Tko je Online
zovite93
znakovi-baner
Izborna sjednica Skupštine
Subota, 07 Oľujak 2009
izborna Kao i sva Društva diljem Lijepe nam naše, tako je i naše malo Vatrogasno društvo održalo svoju izvještajnu godišnju sjednicu Skupštine (07.03.2009.), koja je ove godine imala izborni karakter. Naime, svake četvrte godine održava se izborna sjednica kada se na novo bira rukovodstvo, budući da svim dužnosnicima mandat traje ograničeno četiri godine.

U izvještajnom dijelu sjednice članovi i svi prisutni mogli su čuti detaljna izvješća o aktivnostima tijekom protekle 2008. godine, ali i čitavog mandata od 2005. do 2009. godine. Ostvareni rezultati u skromnim uvjetima u kakvim je Društvo djelovalo samo potvrđuje da je DVD imao dobre i sposobne ljude na čelu, ali i ostale članove na terenu, koji su znali viziju sprovesti u djelo.

Od najvažnijih aktivnosti valja izdvojiti veliku angažiranost kod vatrogasnih intervencija, gdje je od ukupno 12 izlazaka iz spremišta bilo čak 7 požara, pri čemu je utrošeno ukupno 148 radnih sati. Za usporedbu, kroz protekle četiri godine prosjek intervencija kretao se od oko tri do četiri intervencije u godini. U natjecateljskom djelu muška ekipa je bila vrlo uspješna i od 10 natjecanja osvojila pehare za 3. mjesto u Kučanu, 1. mjesto u Martijancu, 3. mjesto u Gojancu te 2. mjesto u Zbelavi. U pogledu osposobljavanja članova DVD je također napredovao, jer smo bogatiji za dva vatrogasna časnika, dva dočasnika te devet vatrogasaca. Za pohvalu je i zapovjednik DVD-a koji na tečaju za časnika bio jedan od dvojice najboljih u varaždinskoj županiji.

izborna U izbornom djelu sjednice prvo su izbrani novi članovi Upravnog odbora koji je doživio dosta promjena, dok je sastav Nadzornog odbora i dalje ostao isti. Za novog-starog predsjednika izabran je ponovno Damir Vuk, a kao nova funkcija u DVD-u uveden je zamjenik predsjednika i na tu poziciju izabran je Mirko Keretić. Uz to na sjednici su izabrana četiri predstavnika u Skupštinu VZO Gornji Kneginec, a osoba za zastupanje DVD-a biti će prema Statutu izabrani predsjednik DVD-a.

Prema Statutu ostale dužnosnike bira Upravni odbor, koji je svoju sjednicu održao nekoliko dana nakon Skupštine, a na njoj je odlučeno da na mjestu zapovjednika i dalje ostao Mihael Magdić, novi zamjenik mu je Tomislav Sokolić, a za novog tajnika je izabran Alen Grabar. U novom mandatu spremištar će biti Marko Keretić te blagajnik Denis Kanešić.

Pred kraj sjednice podijeljene su i diplome za sedam novih vatrogasaca 1. klase, a po završenoj sjednici uslijedio je domjenak i veliko narodno veselje.

Od gostiju sjednici je bio prisutan načelnik Općine Gornji Kneginec g. Goran Kaniški koji je ujedno i obećao našem DVD-u novo kombi vozilo iduće godine, te predsjednik VZO Gornji Kneginec g. Božidar Đuranec. Od ostalih vatrogasnih društava tu su bili DVD Kneginec Gornji, DVD Varaždinbreg, DVD Turčin, DVD Lužan Biškupečki i po prvi puta u našoj sredini DVD Nedelišće.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

Zadnja Promjena ( Nedjelja, 18 Listopad 2009 )
 

Top!